Over ons

OVER ONS

Eén man: Gian Maria Da Fies,

Eén titel: Meester IJsbereider,

Eén eis: Il gusto della natura.

San Marco

San Marco:

zo is het begonnen...

Het is 1972 als Gian Maria da Fies van school komt, met maar één passie: ijs maken. Het lekkerste ijs van Italië. En daarom begint hij in… Nederland. Daar heeft een neef van zijn vader een ijssalon, in Gorinchem. Het is hard werken voor de jonge Gian Maria. Elke ochtend om zes uur wordt hij verwacht in de keuken. Vóór tien uur ‘s morgens, als de winkel open gaat, moet het ijs vers bereid zijn. Vaak gaat het ijs maken door tot in de avonduren. En dan wacht nog het schoonmaken van de keuken en de winkel…

Het is niet alleen het werk dat de eerste jaren intensief maakt. Wat hoe vind je als jonge Italiaan je draai in ‘Paesi Bassi’? De eerste jaren bestaan voornamelijk uit meewerken en ervaring op doen. Maar hij is vastberaden. Al snel krijgt hij meer verantwoordelijkheid. En het duurt niet lang meer of hij krijgt als 'ijsmeester' de leiding over het gehele productieproces in de keuken.

 

Een eigen zaak in Amersfoort

Hij vindt het vak van ijsbereider steeds interessanter worden en gaat zich er nog meer in verdiepen. Eerst bij een ander familielid met een ijssalon in Gorinchem, sinds 1984 in zijn eigen zaak in Amersfoort: San Marco, hartje centrum in de Langestraat. Al snel maakt Gian Maria er zijn eigen salon van, compleet met producten die steeds beter van kwaliteit zijn. Hij gaat op zoek naar de lekkerste ingrediënten van over de gehele wereld. Daarmee creëert hij een wereld aan smaken. De één nog lekkerder dan de ander. Tot grote vreugde van zijn klanten, die San Marco van heinde en verre weten te vinden.

De rest van het verhaal kent u

Al dertig jaar lang is San Marco een klein stukje Italië in Amersfoort. Een plek waar je al in al zijn lekkernijen ‘la dolce vita’ proeft. En nog altijd verandert het assortiment. Nieuwe smaken, een nóg creatievere opmaak van ijstaarten, andere bonbons: kom het echte Italië proeven in Amersfoort!

 

De passie van het echte ijs bereiden

IJs bereiden is geen vak. Als je het goed wilt doen, is het een passie. Het is een passie voor onbekende, verrassende recepten. Een passie voor de lekkerste ingrediënten uit alle werelddelen. En een passie om alle verschillende smaken op een tongstrelende manier te presenteren. Bij San Marco proeft u die passie in elke smaak. Of, zoals eigenaar Gian Maria da Fies zelf zegt: ‘Mijn passie is het elke dag verbeteren van de kwaliteit van mijn producten. Ik hou ervan te improviseren, nieuwe dingen uit te proberen en mensen te verrassen met nieuwe smaken en producten.’

 

Elke week een nieuwe smaak

In welke ijssalon staat er elke week wéér een verrukkelijke nieuwe smaak te wachten? Precies, in San Marco. ‘Il Gusto Particolare’ heet die nieuwe variëteit. En elke week belooft Gian Maria zijn klanten een ontdekkingsreis door het ijsparadijs. Want hij gebruikt niet alleen ‘standaard’ ingrediënten als fruit voor ijs, maar ook ongebruikelijke ingrediënten. Wel eens ijs op met groenten? Of met kruiden? Bij San Marco kan het. Tip van Gian Maria: ‘Zelf ben ik bijvoorbeeld gek op onze citroen-basilicum die ook ooit ontstaan is uit de Il Gusto Particolare!’

© Copyright 2017. All Rights Reserved.