Onze winkel
Het is lente! Proef onze lentesmaken!

Gelateria San Marco

ONZE WINKEL

IJssalon  San Marco

OPENINGSTIJDEN gedurende het seizoen

dinsdag t/m zaterdag : 10.30 uur - 21.30 uur

zondag en maandag   : 12.00 uur - 21.30 uur

Neem eens een kijkje in de winkel

Elke dag vers bereid ijs


Weet u wat het lekkerste ijs is? Vérs is. IJs dat vandaag is gemaakt. Gemaakt om vandaag ook op te eten. Alleen dan proeft u die smaaksensatie van het traditionele Italiaanse ijs van San Marco. Die verrukkelijke romige structuur. Die pure smaak van vanille of chocolade. Die knispering van verse hazelnoten. De zon op de aardbeien. Daarom maken we bij San Marco elke dag vers ijs. Zodat u ijs proeft zoals het moet zijn!


IJscoupes voor elk moment van de dag


Wilt u uzelf of anderen een keer verwennen? Kies dan eens voor een van de ijscoupes van San Marco. Bij ons op de kaart vindt u een grote diversiteit aan coupes. Denk bijvoorbeeld aan de Coppa Crocantino met krokante noten en caramelsaus, een frisse coupe La Fragola met aardbeiden of Coppa Mangia Bevi met verse sinaasappelsap en vruchtenijs. Of mag het er één zijn met een klein beetje alcohol? Per favore: onze Coppa Amaretto met Amarettolikeur, onze Coppa Rialto met koffielikeur of één van onze andere varianten. Of toch maar liever die ene coupe die nóóit verveelt? Onze specialiteiten-coupe van het huis is - de naam zegt het al - de Coppa della Casa!


Kent u onze specialiteiten al?


Eigenlijk zijn alle smaken die u proeft bij San Marco specialiteiten van het huis. De één nog lekkerder dan de ander. Stuk voor stuk verschillend, maar altijd handgemaakt. En wist u dat we de kaart regelmatig een metamorfose geven met elke weer nieuwe smaken? Kom ook een ontdekkingsreis maken in een van onze twee ijssalons!

(Amersfoortse courant 20 februari 2019 - VAN DER HAMMEN TIM)


Wordt het eindelijk lente, verdwijnt ijssalon San Marco aan de Leusderweg. ,,Ik moest te veel compromissen sluiten met twee zaken", vertelt eigenaar Gian Maria Da Fies aan mediapartner Indebuurt.

Vorig jaar maart hakte hij de knoop door: de vestiging van San Marco aan de Leusderweg zou de lente erop niet meer opengaan. ,,Ik heb tot aan de kerst getwijfeld of het de goede keuze was, maar toen ik begon met leeghalen voelde ik rust. Ik heb geen spijt. Ik was te veel aan het rennen en het vliegen en ik word er ook niet jonger op."


Gezicht

De vestiging aan de Langestraat blijft wel open. Sterker nog, daar zal Gian Maria nu vaker te vinden zijn. ,,Hoe meer zaken je hebt, hoe groter de kans is dat je je identiteit verliest. Ik was niet meer zo vaak in de zaak te vinden en mensen willen toch graag je gezicht zien. Dat voelt vertrouwd." Het belangrijkste vindt Gian Maria dat hij nu meer tijd heeft om de kwaliteit van het ijs te waarborgen. ,,Nu kunnen we onze grenzen gaan verleggen en cacao halen uit bijvoorbeeld Peru in plaats van Mexico. Of meer doen met suikervrij ijs. Ik ga me sterk maken op de Langestraat."

Na vijftien jaar ijs scheppen is er definitief een einde gekomen aan de ijssalon aan de Leusderweg. ,,Ik verwacht niet dat honderd procent van mijn klanten nu naar de Langestraat loopt, maar als het vijftig procent is, dan is het ook al goed. Nu staat er daar op veel dagen ook al een enorme rij voor de toonbank", aldus Gian Maria. ,,Ik wil dat mensen me weten te vinden vanwege de kwaliteit, niet omdat ik ze verleid heb met mooie verhalen. Al die mensen kiezen er zelf voor om te wachten tot ze een ijsje kunnen halen, en zo moet het ook zijn."

Die drukte gaat eind volgende week weer van start, als de ijsmaker weer in Nederland is. ,,Ik verwacht vrijdag 1 of zaterdag 2 maart weer helemaal klaar te zijn."

CONTACT

ijssalonsanmarco@gmail.com

Tel: 033-4615771

© Copyright 2019. All Rights Reserved.